De paden op, de lanen in…

Het mooie van trailrunning is het lopen van lange afstanden door de mooiste gebieden die er te vinden zijn. In het wedstrijdseizoen kom je zo op plekken waarvan je het bestaan misschien nooit geweten had, gewoon door de lintjes te volgen die de organisatie voor je heeft opgehangen. In het winterseizoen neem je eerst even wat rust en daarna begin je weer met het opbouwen van de conditie. Meestal zijn dat toch wel rondjes op bekend gebied in de buurt. De lange duurlopen die je dan doet probeer je natuurlijk ook wel zo gevarieerd mogelijk te doen, varandering van spijs doet immers eten. Op zoek naar nieuwe paden dus…

haaksbergerveen

Zo heb ik afgelopen maanden meerdere lange trainingslopen gedaan met mijn loopmaten over bestaande wandelroutes in de Achterhoek en Twente. In Overijssel hebben ze het wel heel mooi voor elkaar, ze hebben er een wandelnetwerk met knooppunten die je via een internet pagina zelf tot een route aan elkaar kunt knopen. De route als gpx bestand op mijn gps gadget en een geprinte versie voor de zekerheid in de hand en zo liepen we (ondanks het slechte weer) een geweldige route van 34 km door het Haaksbergse en Buurserveen.

haaksbergerveen2

Afgelopen weekend namen we zaterdagochtend een aantal wandelroutes in de buurt van Ruurlo, startend bij pannenkoekenboerderij de Heikamp. Hier plakten we de uitgezette wandeloutes achter elkaar. Prachtige bevroren en besneeuwde oude bossen, afgewisseld door plekjes heide en veen, en dat alles onder een stralende winterzon.

ruurlo

 

Eén van de paden heette heel toepasselijk het Laarzenpad, na een tijdje werd ook wel duidelijk waarom… Bij -4 graden was dat even schrikken, maar uiteindelijk waren de voetjes al snel weer drooggelopen.

ruurlo3

 

Na drie verschillende rondjes ging een lekkere bak koffie en een appelgebakje er wel. Mijn maatjes vonden het daarna wel genoeg, ik deed het eerste rondje nog een keer omdat het zo mooi was. Uiteindelijk deed ik ook nog even het korte rondje dat we nog niet gedaan hadden en kwam zo op 25 km.

Om de duurkilometers in de benen te krijgen voor de Sallandtrail liep ik de dag er op met een aantal clubgenoten ook nog eens een aantal wandelroutes die sinds kort in het pittoreske IJzerlo (bij Aalten) zijn uitgezet. De route was minder trail en meer wandelroute, maar zeker leuk om te doen. Zandpaden en maaipaden langs sloten vormden voornamelijk de ondergrond. Het dooide inmiddels al weer flink en het was een behoorlijk zompige tocht. Door een viertal rondes achter elkaar te plakken kwamen we tot ruim 18 km. In de zomer willen we het nog een keer gaan doen. Hopenlijk zijn dan alle acht routes, die gepland zijn, uitgepijld.

DSC06144

Best prettig om zo eens een wandelroute mee te pakken en zo aan je basis te werken. Je komt op mooie plekken en als je zaterdag of zondagochtend vroeg bent is het ook nog lekker rustig met wandelaars. En bovendien zie je vaak ook nog eens mooie paadjes die links en rechts het bos in gaan. Mooi voor een volgdende keer om er een mooie trailzwerftocht te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *