Jutbergtrail training

Vanmorgen liepen we de 32 km route van de Jutbergtrail die over twee weken is. Maar dan lopen wij de Slangenburgtrail. vandaar dat we het een paar weken naar voren trokken… De heenreis was niet helemaal zonder obstakels, zo was de brug over de IJssel afgesloten en moesten we even een stukje sightseeing doen om bij de start te komen.
DSC06760
Kort na de start konden de jasjes al weer uit, het was gewoon warm. De regen had de paden lekker modderig gemaakt, maar het bleef de hele tijd droog, zelfs het zonnetje kwam af en toe door.
Naast de Schotse Hooglanders hadden we het geluk om bijna tegen een groep herten aan te lopen. Wat een mooi gezicht hoe ze zich met elegante sprongen uit de voeten maakten. Verder hoorden we wel wat vogels, maar zien deden we ze eigenlijk niet.
DSC06755
Her en der hadden we wat navigatiefoutjes die extra tijd kostten en soms wat meer of minder kilometers opleverden, maar over het algemeen was de gpx file goed te volgen.
Het heuvelde nogal. Mooie lange hellingen en korte steile hellingen wisselden elkaar af. Dat leverde een mooi aantal hoogtemeters op. Af en toe werd het lopen wat lastig waar de wilde zwijnen de paden als een stel tanks op oefening hadden omgewoeld, maar over het algemeen waren de paden goed begaanbaar. Het was ook heerlijk rustig in het bos. Een paar wandelaars en een handvol MBT’ers genoten ook van de natuur, maar verder was het stil.
DSC06766
Na verloop van tijd bleek de 32 km wat teveel van het goede voor vandaag en namen we een afkorting. Na ruim 3 uur genieten (en bijna 25 km) waren we weer op de parkeerplaats waar we gestart waren. De rust in het bos werd daar behoorlijk verstoord door een carnavalswagen van de plaatselijke voetbalvereniging. Snel omkleden en wegwezen dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *