Verslag Sallandtrail 12 maart 2016

door Yvette Heusinkveld en Linda de Vries

Het begon allemaal op zondag 8 november om 20.00 ´s avonds. Gekluisterd voor de laptop om in te schrijven voor de Salland trail. Vorig jaar was razendsnel uitverkocht en kwamen we op de reservelijst terecht. Dit wilden we graag voor zijn.  Het geluk was aan onze zijde want de inschrijving verliep soepel.

En dan is het toch nog snel 12 maart, om kwart over acht vertrokken we met een stralend humeur vanuit Aalten met de navigatie in de aanslag naar de schitterende omgeving van Nijverdal. Enige obstakels kwamen we bij de reis wel tegen. De navigatie wist niet altijd goed waar hij ons heen zou sturen. Gelukkig is er dan nog richtingsgevoel (ja ook sommige dames hebben dit) en is Linda een topper in het onthouden van routes.

939168_856293664482540_1465253164_o

Helaas wel vrij laat in Nijverdal waardoor het snel omkleden en startnummer ophalen geblazen was. Kwart over tien begon de meute te lopen. Blijkbaar hadden we het officiële startschot gemist. Meteen de eerste hoogtemetertjes gemaakt. Het lopen begon heerlijk al wenste ik al na twee kilometer dat ik een shirt met korte mouwen had aangedaan. Gestaag vorderde de route en was het weer op en top genieten van zowel de route, de gezellige medetrailers en de fantastische organisatie en alle vrijwilligers. Onderweg heerlijk gekletst met trailers van heinde en verre. Leuk om motivaties en tips van anderen te horen! Ongelofelijk hoe snel de kilometers voorbij gingen. Na een fantastische ATB crossbaan met vele mooie hoogteverschillen kwamen we na bijna 13 km op de pauzeplek aan. En hoe, enorm goed toeven daar op de Sallandtrail. Thee, water ,sportdrank alles was voorhanden om maar te zwijgen van alle soorten vlaai en lekkere versnaperingen.

12842645_856293861149187_1171237859_o

Toch niet te lang blijven hangen daar omdat de wind je warme lijf toch snel afkoelde. Helaas ging daarna al snel Linda onderuit ondanks eerder gemaakte afspraken om geen van beide te gaan vallen. Gelukkig geen schade en het lopen kon snel hervat worden. Echter vergat ik daarna zelf om op te letten met als gevolg dat een uitstekende boomwortel het voor elkaar kreeg om mij te laten liggen. Pijnlijk been maar niet zeuren en proberen weer te lopen. Toch bleef daarna elke landing wel erg gevoelig waardoor het tempo flink zakte. Toch vloog ook de laatste 12 kilometer  voorbij en voor we het wisten was de finish weer in zicht.

Al met al een meer dan prachtige trail in een bijzonder mooi stukje Nederland. Bezint wel eer ge begint want ik kan stellen dat trailen prachtig is maar ook enigszins verslavend. Volgend jaar weer? Niet de Sallandtrail deze hebben we nu twee keer gedaan, maar vast vele andere en wie weet word de grens dan eens verlegd naar de 50 km…

2 gedachten over “Verslag Sallandtrail 12 maart 2016

 • 14 maart, 2016 om 18:45
  Permalink

  Dames,

  Leuk verhaal!
  9 April aanstaande is de Woldbergtrail in Steenwijk kun je het nog eens dunnetjes overdoen!
  Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen in de training richting 50km, probeer daar te komen maar blijf het een ‘ verrot eind lopen’ vinden…training-kilometers en -tijd vraagt veel.

  Groet,
  Erik

  Beantwoorden
 • 18 maart, 2016 om 14:50
  Permalink

  Overweeg je om 50 km. te gaan trailen? Dan zou ik zeker volgend jaar opnieuw klaar gaan zitten voor de inschrijving op de SallandTrail. Het eerste deel van 25 km. zal volgend jaar zeker over een aantal nieuwe paden, singletrails, gaan en het tweede deel móet je gezien hebben. Alleen voor de die-hards die 50 of 75 km. aan kunnen; dat wel. (-;
  Groeten
  Bertus

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *