Wisenttrail 04-09-2016

(door Rik Delsing)
Een half jaar geleden werd de Wisenttrail aangekondigd in ons “Trail Whatsapp” groepje. 16, 32 of 53 km in een prachtig gebied bij Apeldoorn op de Veluwe. André Bleumink en Henrie Drenthel kozen al snel voor de 53, de anderen gingen voor de 32 km. Ik zelf koos ook voor de 32 km, met als gedachte “Vaak buj te bange”. En het zou mijn laatste trail als veertiger worden en dus liet ik me weer meeslepen in het enthousiasme van de anderen.

Maar een blessure gooide roet in het eten, mijn oude hielspoor was weer teruggekomen net voor de vakantie. Dat was een domper, na enige weken shockwave therapie werd het nog niet veel beter, maar met speciale zooltjes in de schoenen kon ik toch hardlopen. Maar trainen voor de 32 km zat er niet in, in de trainingen was mijn max  zo’n beetje op 15 km bereikt en had ik teveel last van de voeten. Toch wilde ik deze niet missen en ik liet me omschrijven van de 32 km naar de 16 km.

img_0968

En zo gingen we met 10 enthousiaste trailrunners zondagmorgen op weg naar Ugchelen bij Apeldoorn. André en Henrie moesten eerder starten dus die waren al van start gegaan toen wij aankwamen bij de startlocatie. Dit was een perfect georganiseerde trail met goede voorzieningen in een prachtig gebied. Om half twaalf gingen de 32 km van start met Linda, Angelique, Henk, Wim en Eric. Tussendoor gingen we even kijken bij de doorkomst van de 53 km lopers en warempel daar kwamen André en Henrie net aanlopen, zo konden we hun nog even aanmoedigen en op de foto zetten. Nu werd het langzaam tijd om ons op te maken voor de start van de 16 km. Samen met Heidi en Carla begaven we ons naar het startvak. Carla had ook te weinig kunnen trainen om aan de 32 km mee te doen. De 16km heeft ook voordelen, zo hoef je geen rugzak mee te nemen of eten. Alleen een klein flesje water had ik bij me dat moest genoeg zijn en deze kon ik nog bijvullen bij de drankpost.

Na de start gingen we al snel de heide op, wat was het hier mooi met de heide zo in bloei. In een lekker zonnetje ontspannen lopen in zo’n mooi gebied, wat wil je nog meer. De route was prachtig, de heide werd afgewisseld met bos, smalle single tracks met heuveltjes, trappen en stukken mul zand. Ik was blij dat ik toch was gegaan, al voelde het meedoen aan de 16 km i.p.v. de 32 km wel als een degradatie, maar die gedachte liet ik snel los en ik besloot lekker te genieten. De kilometers gingen snel voorbij en al snel zag ik dat we de 10 km al gepasseerd waren. Er zou een drankpost zijn op ruim 12  km, en daar keek ik wel naar uit.

14203338_1205988746129846_8636086372206652976_n

Mijn voeten begonnen op te spelen en ik had trek in iets hartigs. Bij de drankpost aangekomen was er alleen water en sportdrank, dat was jammer. Eerst snel even op een bankje mijn schoenen even uit doen en even mijn voeten masseren. De schoenen weer aan en weer verder, nog maar 4 km dus dat moest lukken. Toen ik net weer verder wilde zag ik Carla de drankpost passeren, en we besloten samen naar de finish te lopen. Nog geen 2 kilometer verder loop ik achter haar op een smal pad en struikel ik over een boomstronk. Na een sierlijk koprol stond ik weer op om mijn weg weet te vervolgen. Bezorgd vragen medelopers of het goed gaat en ze vonden dat ik de koprol soepel uitvoerde. Ik had verder niets en de laatste kilometer was al aangebroken, nog een klein stukje en daar was de finish. Samen hadden we er een mooie 1:36 van gemaakt en daar waren we heel tevreden mee. Met een lekker alcohol vrij biertje en een banaantje gingen we lekker in het zonnetje in het gras liggen kijken hoe de rest binnen kwam.Een twintig minuten later kwam Heidi ook binnen met een brede glimlach op het gezicht, zij had ook enorm genoten.

14264081_1205845316144189_4248083097169494127_n

Nu werd het tijd om ons te kleden en nog een mooi t-shirt in ontvangst te nemen. Weer lekker opgeknapt gingen we de rest opvangen bij de finish. Het duurde niet lang voordat Wim, Eric, Henk en Linda binnenkwamen. Zij hadden het zwaar gehad maar wel genoten. Nu was het wachten nog op Angelique. Zij kwam even later ook binnen en zat er even doorheen en was duizelig van de inspanning. Zo kon één auto al weer vertrekken en kon de rest zich rustig opfrissen. Toen wij klaar waren om te vertrekken was het ongeveer tijd voor de binnenkomst van André en Henrie.

Er was al ruim 6 uur verstreken, dus lang kon het niet meer duren en we besloten nog even te wachten. En ja hoor daar kwamen de bikkels aan, helemaal kapot maar zeer voldaan. Om een indruk te geven van de grote verschillen in tijden, de eerste op de 53 km kwam binnen in 4:16 en dat was Kim Mulder. Deze supervrouw had 2 weken geleden nog de 100 km trailrun op de Holterberg gewonnen en alle mannen op 2 uur gezet. Nu was ze ook weer bijna 40 minuten sneller dan de eerste man. Wij gingen weer op weg naar huis, terwijl André en Henrie nog een biertje namen op de goede afloop. Deze trail is zeker voor herhaling vatbaar, prachtige route en perfect georganiseerd en dan gaan we toch weer voor de 32 km.

14222093_1205850582810329_3981319297446149022_n

Rik Delsing

Uitslagen

Site van de organisatie

 

 

3 gedachten over “Wisenttrail 04-09-2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *