Berkel Waypoint Trail

De Vikingen hebben wat moois bedacht in onze contreien: de Berkel Waypoint Trail. Na de diverse Waypoint Challenges waar je waypoints moet zoeken in diverse gebieden over heel Nederland hebben ze nu een Ultra variant bedacht. De waypoints liggen namelijk verspreid langs de loop van de Berkel. De Berkel is een mooie slingerende rivier welke ontspringt in Duitsland in het plaatsje Billerbeck en dan langs bossen, landerijen en kastelen slingert en uiteindelijk uitmondt in de IJssel in Zutphen. De lengte van de rivier is 110 kilometer, de route langs de rivier ongeveer 150 kilometer.

Na de inschrijving kan je avontuur beginnen. Of je nu gaat wandelen of trailrunnen, het maakt niet uit. Het gaat om je persoonlijke beleving. Je mag hem in één keer doen of in etappes. De waypoints in Duitsland worden overigens pas beschikbaar gesteld nadat de reisbeperkingen naar en van Duitsland weer zijn opgeheven. Maar van Oldenkotte tot aan Zutphen is er al heel wat moois te beleven. Zeker nu het voorjaar er weer aan staat te komen.

Je zoekt de waypoints op en je maakt zelf een mooie route langs deze waypoints of je gebruikt de route (GPX) van Viking Adventure Sports. Deze GPX van garandeert de 95% onverharde route langs de WP in Nederland. Deze GPX ontvang je zodra je bent ingeschreven. Zoals bij alle Waypoint Challenges maak je een selfie bij de waypoints en houd je de score bij op de Google Docs Excel lijst. In de Facebookgroep kun je je ervaringen delen, vragen stellen etc.

Een prachtige uitdaging natuurlijk om in je eentje of met zijn tweetjes te doen. en hopelijk mag het binnen afzienbare tijd ook weer met wat grotere groepen. Hoe ga jij het doen, in één keer de hele Nederlandse kant (zo’n 50km denk ik)? Of in stukjes? Of wacht je zelfs even tot ook de Duitse kant mag en doe je de hele Berkel in één keer? Ik ben benieuwd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *