Gear review: Fusion S1 Run Jacket

Ik loop al bijna de hele winter met mijn Fusion S1 Run Jacket en ik moet zeggen dat ik nog steeds blij ben met mijn aankoop. Mijn oude jack was al bijna 8 jaar mijn vaste uitrustingsstuk op vele avonturen, maar die gaf het echt op. Ik heb best lang gezocht naar een jack dat lekker zat. Veel jacks waren te nauwsluitend of te krap in de schouders of waren alleen met capuchon te koop. De kleuren van afgelopen jaar waren ook niet echt geweldig in mijn ogen. Een flinke zoektocht dus. Na allerlei jacks online bekeken te hebben kwam ik bij mijn vaste trailwinkel Sport-Balance uiteindelijk de Fusion S1 Run Jacket tegen.

Deze zat eigenlijk meteen erg lekker, hoewel de stof een beetje dikker en dus stugger was dan mijn vorige jack. Maar dat komt doordat dit jack niet alleen winddicht is, maar ook waterafstotend. En ik moet zeggen dat dat laatste ook behoorlijk goed werkt. Niet dat je geen regenjack meer nodig hebt, maar wat spetters of zelfs lichte regen kan dit jack makkelijk aan.

En winddicht heb ik dit voorjaar ook goed kunnen testen met de voorjaarsstormen die we gehad hebben. Zelfs met harde wind tot stormachtig is dit jack een goede beschermlaag. Met alleen een basislaag er onder bij wat hogere temperaturen of met een thermo en een Inov-8 Long Sleeve mid layer bij 5 graden vorst, het jack bevalt prima in allerlei omstandigheden. Alleen bij stevige en langdurige regenbuien heb ik toch mijn echte waterproof regenjas tevoorschijn moeten halen.

Ik heb het jack in een soort ‘boswachtergroen’ gekocht omdat ik niet enorm hoef op te vallen in het bos. Met de neongele versie zie je zeker geen wild in het bos, die zien je dan al op een kilometer afstand aankomen. De pasvorm is prima en ook details als het zachte laagje in de kraag is erg fijn. Er zit één borstzak in waar net een telefoon in kan of je sleutels. Dat lijkt wat weinig, maar in de praktijk loop ik toch vaak met een rugzakje op de langere afstanden of met een heupgordeltje om wat spullen mee te nemen op de kortere afstanden. Ik stop dus eigenlijk bijna nooit wat in de zak van mijn jasje, dan kan het ook niet rammelen of hinderlijk schudden.

Er zijn maar een paar kleine negatieve puntjes in mijn ogen. Zo is de stof wat stug en ruw aan de oppervlak waardoor het meer schurend geluid maakt bij beweging dan bij hele dunne windjackjes. Maar die klapperen dan vaak weer in de wind. De ventilatie tijdens het lopen gaat het best door gewoon de rits een eindje los te doen. Ingebouwde ventilatie in dit soort jacks werkt alleen als je stilstaat of wandelt, maar niet als je aan het rennen bent. Maar uiteindelijk is dit een prima jack dat fijn zit en ik vind hem ook nog eens erg mooi van kleur. Ik ben erg heel tevreden mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *