Klein Zwitserlandtrail 2017

17 april stond de Klein Zwitserland trail op de agenda. Een mooie kleinschalige trail met relatief veel hoogtemeters in de Veluwezoom. Lekker in de buurt ook nog eens dus. Een mooie gelegenheid om er met een groepje vanuit het oosten van het land naar toe te rijden en er een fijne tweede Paasdagloop van te maken.

Bij aankomst was het nog heel erg fris, kouder zelfs dan het met de Kerst was liet ik me vertellen. Dat maakte voor de stemming niet veel uit. De lopers van vooral de lange afstand van 22 km waren bijtijds opgestaan om de startnummers op te halen, maar ook van de kortere afstanden begonnen de deelnemers al bijtijds binnen te komen. Vooral om even gezellig bij te kletsen. De plekjes in de zon waren dan ook al snel bezet.

Henrie, Rianne en ik zouden aan de 22 km meedoen, Linda, Angelique, Claudia en Eric zouden aan de 15 km start staan. De start was een simpel Succes allemaal van Dorothea die alles georganiseerd had. Na de start ging het meteen al heuvelop en, enthousiast als we waren, vergaten we even te kijken of Rianne mee kon komen. Niet dus… maar Rianne kon zichzelf ook wel redden. Als duo ging het soepeltjes verder. Heuvelop, heuvelaf. Best een pittig parcours met behoorlijk steile heuvels. Van de kou hadden we al snel geen last meer.

In het zonnetje dat af en toe doorbrak kwamen we zelfs nog aan het zweten. De bospaadjes waren lekker smal en slingerden door het lentegroen. Af en toe even flink modderig en dan weer bezaaid met boomwortels was het bij vlagen zelfs behoorlijk opletten om niet op je neus te gaan. Het tempo zat er lekker in, beetje te optimistisch gestart maar met een kleine aanpassing van het tempo gingen we het wel redden tot het eind.

Na een 10 km hadden we de eerste verzorgingspost en dat was er eentje waar je bijna zou willen blijven. Fruit, water, cola, chips, chocolade van alles werd er door de uiterst vriendelijke crew uitgedeeld. Heerlijk. Met frisse moed begonnen we hierdoor aan het tweede deel. Loslopende pony’s, die zeker niet wild waren, stonden lekker in de weg te staan en her en der konden we wandelaars een prettige dag toewensen. Ontspannen sfeertje, zo op tweede Paasdag. Dat zie je bij de Ikea wel anders op zo’n dag…

Door onze vlotte start kregen we nu toch wat meer problemen met het beklimmen van de steilste hellingen, maar verder ging het nog vlotjes verder. Van de overige deelnemers zagen we bijna niets meer tot we bij het punt kwamen waar de andere afstanden er weer bij kwamen. Daarna werd het weer gezellig druk in het bos.

Na de tweede verzorgingspost was het nog een kleine vijf km naar de finish. Via een aantal lusjes door het bos, die af en toe wat verwarrend werkten kwamen we steeds dichter bij de finish, om er dan ineens weer van weg te lopen. Gelukkig ging het vooral heuvelaf, dus konden we met een soepel gangetje de laatste kilometers afleggen. Na 2:17 hadden we bijna 22 km afgelegd, ruim tien minuten sneller dan we van tevoren bedacht hadden.

Prima gedaan dus. Ook onze loopmaatjes kwamen allemaal met een grote glimlach over de finishlijn. Complimenten dus aan de organisatie, niet alleen een mooi en pittig parcours, maar ook nog een lekkere pannenkoek en een biertje naar keuze na afloop. Top evenement in zijn kleinschaligheid.  Ik hoop dat het zo blijft, dus vooral niet meer deelnemers toelaten.

De route op Garmin Connect

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *