Scholtenpad FKT Heini Rave

Het Scholtenpad is volgens Wikipedia een streekpad door de Achterhoek met als middelpunt Winterswijk. Het pad is in 1995 uitgezet als eerste streekpad en heeft een totale lengte (inclusief de 4 spaken) van 105 km.

Het pad begint in Winterswijk op de Markt. Vandaar kan men vier kanten op om bij de eigenlijke route te komen. Het pad loopt daarna bijna geheel door het landelijke coulisselandschap van de Achterhoek. Het doet alleen het plaatsje Bredevoort aan en verder de buurtschappen Vragender, Lievelde en Meddo.

Maar je kunt hem natuurlijk ook in één keer (hard)lopen. Als je dan de eerste of de snelste bent over de route heb je vanzelf een FKT (Fastest Known time) gelopen. Van het Scholtenpad heb ik nergens een verwijzing kunnen vinden van iemand die een snelste tijd heeft neergezet. Wandelaars houden zich daar niet zo mee bezig.
Heini Rave liep onlangs echter de hele ronde rondom, dus zonder spaken. Met wat zoeken en foutlopen onderweg kwam hij op een afstand van bijna 82 km in 12:03:37. Een prestatie van formaat, maar ook een tijd die er om vraagt om scherper gezet te worden. Wie durft de handschoen op te pakken?

De route van Heini op Strava

Download de gpx van de officiële route hier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *