Trailruns in de regio

Na lange tijd is het dan eindelijke weer zo ver, er worden weer trailruns georganiseerd in de regio! Door de dalende Covid-19 cijfers mag er sinds een paar weken weer getraind worden. Maar nu mogen ook er ook weer evenementen georganiseerd worden. De Veluwezoomtrail en de Vechtdaltrail beten de spits af afgelopen weekend met geslaagde evenementen en er staan ook nog een paar trailruns op stapel in de regio.

6 Augustus staat de ludieke Viking Prisontrail op de agenda. Een soort van thema trailrun, waarbij je moet ontsnappen en dan rennend over de trails je eindpunt moet halen. Onderweg kun je worden gesnapt door cipiers waar door je extra opdrachten moet uitvoeren. Super leuk!

De Viking Posbank Zomertrail op 7 augustus wordt ongetwijfeld een mooie ronde over de Posbank (vanuit Dieren). Voor de kortere afstanden wordt er eerst een stukje met de trein gereisd om dan over de mooiste paadjes over de Veluwezoom en Posbank terug te lopen. Met afstanden van 10, 20, 35 en 50 km is er voor iedereen wat wils en de liefhebbers van hoogtemeters zullen hier ook goed aan hun trekken komen. Overigens gaat Natuurmonumenten volgend jaar veel stukken van dit gebied afsluiten voor evenementen. Het kan dus zomaar één van de laatste mogelijkheden zijn om in wedstrijdvorm van dit gebied te genieten.

Wat later, 8 en 9 oktober, staat de Montferlandse Toppentrail op de kalender. MudSweatTrails organiseert op 8 oktober een nighttrail van 15 km en de volgende dag staat er een 15 km en een 35 km op het programma. Uiteraard kun je ook voor de combi van nighttrail en 35 km gaan. Een pittige combi doordat je eerst ’s avonds laat loopt en dan ’s morgens vroeg al weer aan de bak moet. De heuvels van het prachtige Montferland maken de uitdaging nog groter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *